O femeie din Petrosani a fost gasita fara suflare de catre sotul ei, in casa, vineri dimineata, cand s-a intors de la tara. Omul a fost nevoit sa intre pe geam cu pompierii si banuieste ca sotia sa a murit la inceputul anului.

 

Rudele si prietenii au tot sunat la telefon si, sotul femeii povesteste ca a incercat in zadar sa dea de ea, iar vineri dimineata a venit de la tara si a chemat pompierii sa-l ajute sa intre in locuinta care era incuiata pe dinauntru. „Eu am fost la tara ca stau cu mama mea care e bolnava. Ea a venit la Petrosani de sarbatori. Mi-a dat o data telefon pe 3 sau 4 ianuarie si am vorbit cu ea. Era un pic racita si apoi am gasit-o in baie moarta. Nu stiu ce s-a intamplat”, spune cu lacrimi in ochi, Ioan Anton, sotul victimei.

Pompierii au fost cei care au intrat pe geam si au constatat ca femeia zacea fara suflare in baie. „Am fost solicitati in aceasta dimineata pe strada Sasturn de la un barbat care ne-a solicitat sa intervenim pentru deblocarea unei usi la o garsoniera, deoarece sotia lui nu raspundea. Ne-am deplasat la fata locului cu un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD si am deblocat usa si am constatat ca persoana era decedata, cazuta in baie”, spune Adrian Avram, cdt. Detasamentul de Pompieri Petrosani. Nici vecinii, nici prietenii nu au au mai vazut-o pe femeie de aproape doua saptamani, iar acestia povestesc ca nu era bolnava. „Am vazut-o inainte de Craciun. Am povestit cu ea aicipe scara blocului si era bine. Nu stiu ce s-a intamplat. Nu cred sa fi fost bolnava. Era o fire vesela, glumea, nu dadea impresia ca e un om bolnav”, spune o vecina. „O cunosteam. Ne vizitam. Nu stiu ce s-a intamplat. Am sunat-o si nu a raspuns. Stiu ca si-a facut sarbatorile la Petrila. Dupa 2 ianuarie nu cred ca a mai raspuns la telefon.Nu a mai venit. Sotul ei a sunat la 112, dupa ce a sunat la usa si nu raspundea. I-am dat mereu telefon si zicea ca nu poate fi contactata”, mai spune o prietena a victimei. Serviciul de medicina legala, impreuna cu criminalistii de la Petrosani au deschis o ancheta, iar medicii legisti urmeazasa stabileasca din ce cauza a murit femeia.

Diana Mitrache