Noul presedinte al organizatiei judetene a PP-DD s-a intalnit pentru prima data  de la numirea sa, cu presa, ieri, la Deva.

Razvan Mares, noul presedinte impus de Centru, a tinut sa puncteze ca hotararea Biroului Permanent Judetean (BPJ) al PP-DD, de a organiza alegeri duminica, nu este valabila in ochii lui. ”Alegerile nu vor avea loc duminica, dar in momentul de fata, daca cineva vrea sa le faca, sunt nestatutare. Deci duminica nu vor avea loc alegeri la Petrosani. Domnului Sorin Sanda i-am oferit o functie de primvicepresedinte si el va analiza propunerea si urmeaza sa ne-o comunice. Este un om care a muncit si care a alocat foarte mult timp. Maine (astazi – n.r.) voi avea o intalnire la Vata cu toti sefii filialelor si vom clarifica totul”, a declarat Razvan Mares.

Cat despre planuri de viitor, Mares nu a putut da prea multe detalii, dar a avut o declaratie pur politica. ”In momentul de fata, avem 4.800 de membri si 42 de filiale, infiintate statutar”, spune el si tot in cadrul conferintei de presa a prezentat si prima adeziune semnata in mandatul impus de Bucuresti.

Sorin Sanda, fostul presedinte al PPDD, spune ca, daca in cadrul conferintei de presa, Mares si-a prezentat prima adeziune de cand este el numit, inseamna ca vreo 1.800 de adeziuni sunt ori false, ori a mintit. ”Nimic mai fals! In judetul Hunedoara sunt adeziuni in numar de aproximativ 3.000, din cele 42 de filiale, statutar constituite chiar in urma declaratiei date de el. si daca in conferinta de presa a vorbit despre prima adeziune semnata de la numirea lui incoace, inseamna ca a mintit referitor la celelalte 1.800 de adeziuni”, declara Sorin Sanda.

Cat despre functia oferita drept premiu de consolare de catre Bucuresti si alegerile de duminica, Sorin Sanda precizeaza ca hotararea lui nu se schimba. ”Da, mi s-a oferit postul de primvicepresedinte, eu am pus in discutie cu membrii BPJ aceasta oferta, informandu-i si despre numirea domnului Mares, care a intrat in PPDD odata cu numirea lui. Eu respect decizia doamnei Man, dar BPJ a hotarat ca, cu mine, sau fara mine, cu Mares sau fara Mares, vor sustine alegerile duminica, 12 februarie, pentru ca ele au fost pregatite din data de 17 ianuarie. La alegeri l-am invitat si pe dumnealui si l-am rugat sa-si depuna candidatura, mai ales ca eu nu vreau sa mai fiu presedinte al PPDD Hunedoara, intrucat felul in care am fost schimbat nu este unul care sa ma onoreze. Istoria mea este una curata, fara pata, atat in politica, cat si sportiva.

Joi, BPJ a convocat o sedinta de urgenta la Vata, la care el a fost invitat si speram ca in urma acesteia lucrurile intre pe un fagas normal”, mai spune Sorin Sanda.

Anamaria NEDELCOFF