DSP Hunedoara deschide, de marți, în Hunedoara mai multe fluxuri noi de vaccinare. Peste 76.000 de oameni au fost deja vaccinați și mai mult de 1.000 doar în week-end-ul care a trecut, cu caravanele mobile. Începând cu 20 aprilie .2021 vor fi deschise noi fluzuri pentru vaccinarea populației, la Simeria și Petroșani. Defapt, inspectorii DSP vorbesc despre transformarea celor existente și la care serul era de la Astra Zeneca, un ser pentru care mai mulți oameni au fost reticenți. „Sunt la Petroșani, un flux, s-a transformat din Astra Zeneca în Moderna, iar tot cu Moderna va mai fi la Orăștie, Brad și Călan”, a spus Delia Bâda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Platforma de programare a fost deschisă pentru centrele de vaccinare deschise la Simeria – Centrul de Afaceri și Spitalul de Urgență Petroșani. Dar este de apreciat că, în Hunedoara, cu caravenele mobile s-a reușit vaccinarea unui număr mare de oameni.
„Pe week-end, s-au vaccinat 1.166 de persoane și au fost la Peștiș, Băița, Luncoiu de sus și Sălașu de Sus. Întrebare Echipele mobile au fost la fața locului, pentru că sunt oameni din comunități izolate. Până acum, aproximativ 76.000 de oameni s-au vaccinat până acum în județul nostru”, a mai spus Delia Bâda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara. Efectele vaccinării par vizibile în Hunedoara și în incidența îmbolnăvirilor pe localități, care a scăzut simțitor. Luni mai erau în scenafriul roșu doar 29 de localități, iar dintre acestea, probleme mai sunt la Deva, Simeria, Călan și Brad. Iar orașul Uricani este rpimul care intră în scenariul verde.

Diana Mitrache