Hotelul Onix, aflat în centrul municipiului Petroșani, dar și cabana Jieț, au fost adjudecate la licitația de la CEH de către proprietarul Clubului Keops. Ambele au fost cumpărate la suma totală de peste 1.100.000 de euro. În curtea Complexului Energetic Hunedoara a fost ieri forfotă, după ce mai mulți reprezentanți de la diverse societăți comerciale, dar și simpli cetățeni, au venit să ia parte la licitația organizată aici. La ora 10,00 a avut loc și prima licitație, la care s-au prezentat doi investitori, iar unul dintre ei a cumpărat și Hotelul Onix și Cabana de la Jieț.
„Pentru ambele s-au prezentat doi competitori. Este vorba despre societatea Keops Serv din Petroșani și AgroAliment SRL. Hotelul Onix s-a adjudecat la un preț mai mare decât cel licitat, la suma de 834.900 de euro și cabana Jieț s-a adjudecat la 267. 475 de euro. Ambele au fost cumpărate de societatea Keops Serv ”, a spus Emil Gros, adminsitratorul judiciar la CEH.
Trei apartamente cu două camere sunt scoase la licitație de Complexul Energetic Hunedoara pentru ca acest colos industrial să își achite datoriile. Administratorii societății spun că cele trei apartamente au câte două camere și se află în municipiul Vulcan, în blocul 19 de pe Bulevadrul Mihai Vitezul și sunt evaluate, fiecare, la 12.000 de euro. Acestea au fost ajudecate, două la 12.000 de euro și unul la 16.800, de către Societatea Agroaliment, firmă controlată de Marin Coltescu. Tot în Vulcan, mai exact în zona Paroșeni este și un teren de sport ce va fi scos la licitație la un preț de pornire de 42.632 de euro. Dar și ,,Baza de agrement din zona Sohodol” este vândută, prețul de pornire al licitației fiind de 36.707 euro. „Urmează ca în 30 de zile să fie achitate contractele. Tot azi am mai scos la licitație niște apartamente la Vulcan și o serie de bunuri mobile”, a mai adăugat Emil Gros. Două locomotive și două tractoare mai sunt scoase la licitație și primele costă aproximativ 7.000 de euro, iar tractoarele sunt evaluate la 205 euro. Hotelul Onix era evaluat la un preț de 759.000 de euro, cabana Jieț la aproximativ 257.500 de euro și cabana din Lupeni la 136.519 euro. Complexul Energetic Hunedoara trece printr-o situație extrem de dificilă, iar datoriile trebuie plătite, motiv pentru care administratorul judiciar a decis, după inventariere, scoaterea la licitație a acestor Următoarea licitație are loc în 22 aprilie, tot la sediul CEH din Petroșani și apoi au mai fost fixate termene la data de 29 aprilie și 6 mai.

Diana Mitrache