Universitatea din Petroșani a pregătit documentația pentru o nouă acreditare instituțională. Pentru acesta, în câteva luni o comisie de la ARACIS va veni la Petroșani pentru a putea face acreditarea. Mai mult decât atât Universitatea din Petroșani a primit în anul 2015 calificativul de grad de încredere ridicat ceea ce adduce un plus valoare instituției de învățământ superior de la Petroșani.
”Am fost la București cu actele pentru acreditarea instituțională a Universității din Petroșani. Din cinci în cinci ani universitățile se reacreditează. Universitatea din Petroșani are grad de încredere ridicat, grad care a fost acordat în anul 2015 și este cel mai înalt grad de acreditare a universităților din România. Sperăm să menținem și în continuare acest standard al universității noastre. Am primit informații că în aproximativ două luni comisia numită de ARACIS va veni să facă această acreditare. Ne mai pregătim și facem docimentația pentru acreditarea școlii doctorale și în aproximativ trei luni trebuie să depunem documentele pentru școala doctorală. Am mai avut întâlniri cu oameni de afaceri și cu administrator de intreprinderi pentru parteneriate și colaborări naționale și internaționale. Pentru dezvoltarea schimburilor de studenți dar și plasarea pe piața munci a studenților care termină la noi la universitate. Acreditările sunt o dovadă a calității învățământului prestat, a activității de cercetare care se desfășoară în universitate și a activității de publicistică”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
În plus, Universitatea din Petroșani ocupă poziția cu numărul 27 într-un top național al instituțiilor de învățământ superior. ”Recent a fost publicat un ranking al universităților din întreaga lume unde universitățile românești sunt destul de bine plasate, de la locul 620 în sus. Meritoriu este faptul că Universitatea din Petroșani se află pe locul 882, este un loc foarte bun ținând cont de faptul că sunt universități în Europa și în lume la care bugetul anual este cât al tuturor universităților de la noi din țară. La nivel național ne aflăm pe locul 27 din 74 de universități. Este un loc fruntaș pentru că nu avem un număr atât de mare de cadre didactice care să publice și să cerceteze în domenile fiecăruoia de competență”, a mai spus sursa citată. Universitatea de la Petroșani se află pe locul 27 la nivel național și 882 la nivel mondial. Acest lucru îi mulțumește pe cei de la universitate dar îi și ambiționează în a ridica și mai mult ștacheta.

Monika BACIU