Castelul Corvinilor din Hunedoara a mai prins un top international,  fiind extrem de apreciat. Cei de la Odd Stuff Magazine, unul dintre cele mai citite site-uri din Statele Unite ale Americii, considera castelul din Hunedoara ca fiind al saselea cel mai frumos din lume.

Realizatorii topului au plasat pe prima pozitie Castelul Malahide, din Irlanda, urmat de Hohenwerfen, din Austria si de Castelul Cochem, din Germania. Inaintea castelului din Hunedoara, pe lista mai este trecut si castelul din orasul spaniol Coca, dar si Dunrobin, din Scotia. Topul continua cu Castelul Chambord, din Franta, cu De Haar – Olanda, dar si cu Castelul Boldt, din New York, SUA, si cu Castelul Windsor, din Anglia.

Un clasament recent intocmit de expertii de la Lonely Planet, care prezinta cele mai frumoase castele din Europa, plaseaza Castelul Corvinilor din Hunedoara pe locul 8 din 10. Un loc mai mult decat onorant, mai ales daca tinem cont de concurentii cu care celebtrul castel medieval a intrat in competitie, castele extrem de cunoscute de pe continent. De asemenea, anul trecut Castelul Huniazilor s-a clasat pe pozitia a doua a celor mai infricosatoare cladiri din lume, realizat tot de Lonely Planet. Americanii cred ca arhitectura gotica si istoria intunecata si adevarata a familiei Corvinilor sunt suficiente pentru a-ti baga ceva frica in oase.

Carmen Cosman