13 copii de la o casă de copii, la munte cu salvamontiștii hunedoreni

Salvamontiștii din Hunedoara au inițiat acțiunea „Școala altfel în vacanță” și au dus la schi 13 copii de la Casa de Copii din Săulești.
Timp de două zile, fiecare micuț, care a ajuns, poate pentru prima dată la munte, în stațiunea Râușor, a învățat să schieze. Cazarea și masa le-a fost oferită de Serviciul Salvamont și sprijinul CLIP Alpin Center.
„E foarte frumos la munte și am învățat foarte repede să schiez”, a spus un micuț care a și făcut o demostrație pe schiuri.
13 copii de la Casa de Copii din Săulești au stat două zile la munte și au învățat să schieze. Este una dintre cele mai frumoase vacanțe pentru ei și mulțumirile nu au întârziat să apară.
„Am venit cu un grup de copii de la casa de copii și ei s-au simțot foarte bine. Copiii s-au descurcat bine și sunt bucuroși că au avut această ocazie unică de a învăța să schieze. Vă mulțumim mult”, a spus coordonatoarea taberei de la casa de copii.
Salvamontiștii au găsit aici copii modești, dar foarte energici și, din prima zi în care au pus în picioare schiurile, au și schiat.
„Salvamontul a dat ore gratuit unor copii de la acsa de copii. Ei stau gratuit la pensiunea CLIP Alpin, datorită sponsorizării proprietarului de acolo. Acolo au masă și cazare și noi ne-am  ocupat de ei să învețe să schieze. Sunt copii și rar o să beneficieze de aceste plăceri ale sportului alb. Avem și zăpadă, de aproape jumătate de metru, deși suntem în 7 aprilie. Totul este minunat”, a adăugat și Ovidiu Bodean, șeful serviciului Salvamont Hunedoara.
Salvamontiștii i-au pus pe schiuri și le-au arătat cum trebuie să procedeze, iar restul a fost doar meritul copiilor. Fiecare a fost nerăbdător să învețe să schieze și, timp de două zile, au avut parte de multe bucurii și distracții la munte.
Diana Mitrache

Advertisements