Județul Hunedoara este pe primul loc în țară la numărul de vaccinări cu echipele mobile, iar în curând va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare centru. Este cea mai bună soluție, așa cum pun peciliștii, ca populația să poată rezista pandemiei.
Aproape 60.000 de hunedoreni s-au vaccint, iar aproape 16.000 sunt pe o listă de așteptare. Tocmai de aceea vor fi deschise noi centre de vaccinare și, în plus, pe fiecare flux, va crește capacitatea de vaccinare.
„Urmează să deschidem, din data de 13 aprilie, la Ilia, va deveni activ centrul de vaccinare și, din data de 20 aprilie, deschidem la Simeria, la Parcul de Afaceri. Este pregătit și urmeză să îi dăm drumul”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
În perioada 29 martie – 05 aprilie și-au continuat activitatea de vaccinare un număr de 4 echipe mobile, din care fac parte 35 de oameni calificați din punct de vedere medical,  7 reprezentanți ai M.A.I., un reprezentant al MapN, iar împreună au participat la nu mai puțin de 13 misiuni. În total, până acum, au fost vaccinați 1.164 de hunedoreni din comunele Șoimuș și Vața de Jos, precum și pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Zam.
„Din data de 10, cred că urmează să creștem numărul de doze, pe fiecare flux, de la 60 de doze, la 72, cum era ultima discuție și vrem să creștem capacitatea de vaccinre. În principiu, continuăm vaccinrea și cu caravanele mobile și, la fiecare sfârșit de săptămână vaccinăm în diverse zone în județ”, a mai spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. În județul nostru, miercuri erau 43 de localități în scenariul roșu, iar în 16 localități, printre care Brad și Călan, incidenmța este de peste 6 la mie.
Diana Mitrache