Ce se întâmplă cu termocentrala Mintia?

Termocentrala Mintia mai mult a fost oprită decât să funcționeze. Lipsa cărbunelui a dus la oprirea repetată a termocentralei de la Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara. În aceste condiții, Ministerul Energiei subliniază că se fac demersuri importante pentru a salva ceea ce mai poate fi salvat de la Complexul Energetic Hunedoara, implicit și de la termocentrala Mintia. Aceasta ar urma să fie preluată de CJ Hunedoara.
”La momentul prezentei există demersuri avansate, agreate de către toate părțile importante implicate în procedură, pentru elaborarea unui plan de reorganizare, care, printre alte elemente care vor conduce la amelioarea situației economice precare a societății, conține și o componentă de dare în plată a unor active, cu accent în zona socială. De asemenea, reprezentanți ai Ministerului Energiei au numeroase întâlniricu reprezentanți ai CEH și ai autorităților publice centrale și locale în scopul identificării celei mai bune soluții de reorganizare a activității. în acest context, Consiliul Județean Hunedoara și-a manifestat interesul de a prelua în anumite condiții activele energetice de la SE Mintia”, arată Ministerul Energiei.
Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, acuză de „nepăsare” Guvernul, dar şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara în privinţa modului de funcţionare a termocentralelor Deva-Mintia şi a celor patru mine din Valea Jiului, susţinând că „intenţionat doresc să închidă termocentrala Mintia”.
El a exprimat disponibilitatea CJ Hunedoara de a prelua termocentrala Mintia, însă cu unele condiţii.Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara reclama, de asemenea, numeroasele amenzi primite de termocentrală susţinând, în acest context, că statul român se amendează pe sine.
Monika BACIU

Advertisements