Uricani: Lucrări de peste 1,7 milioane de lei pentru elevi

Administrația locală de la Uricani are în vedere implementarea unui proiect cu finanțare europeană pentru creșterea nivelului de educație. În acest sens, a fost scos la licitație contractul de execuție lucrări aferente proiectului ,,REABILITARE ȘI DOTARE CU ECHIPAMENT DIDACTIC LICEUL TEHNOLOGIC RETEZAT, URICANI – ATELIER SCOLAR”. 1.847.203 milioane de lei este valoarea contractului de lucrări, iar ofertele se depun până în data de 4 mai.
”Este necesară reabilitarea atelierului școlar din cadrul Liceului Tehnologic Retezat deoarece clădirea este afectată de igrasie, sunt vizibile efecte ale cedării terenului de fundare, tâmplăria interioară nu este uniformă în tot atelierul, ușile din lemn prezintă degradări, elementele șarpantei au fost afectate de infiltrații de apă în proporție de 80%. De asemenea este necesară dotarea cu echipament didactic deoarece în prezent lipsește mobilierul și echipamentele didactice necesare pentru desfășurarea în condiții normale a orelor de curs, cu respectarea normelor naționale și internaționale în educație. Crearea și funcționarea atelierului pentru cele două specializări, respectiv turism și tâmplărie, ar crește șansele tinerilor din orașul Uricani în obținerea unei calificări accesibila zonei în care ne aflăm, orașul Uricani fiind încadrat într-o zonă cu potențial turistic ridicat în care industria prelucrării lemnului este o ocupație de bază pentru localnici”, arată documentul.
Realizarea acestui obiectiv ar fi unul cu un important impact social pentru orașul Uricani.
Construcția existentă are trei corpuri alipite, în suprafață totală construită de 529 m2, utilizată ca atelier școlar, realizată, în anul 1970.
Realizarea obiectivului de investiții Reabilitare și dotare cu echipament didactic Liceul Tehnologic Retezat Uricani – Atelier Școlar în legătură cu care se solicită realizarea lucrărilor a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programul Operațional Regional 2014 -2020.
Monika BACIU

Advertisements