G enerația care anul trecut a fost mai mereu on-line și a reluat cursurile în același sistem, mult bulversat de pandemie, a obținut rezultate slabe la simularea examenului de Bacalaureat.

Sunt peste 1.000 de tineri care nu au luat nota minimă 6 și, deci, nu au promovat. Mai au, însă, 3 luni la dispoziție.
Un număr de 1.144 de candidați au obținut medii sub 6, fiind declarați respinși. Ete statistica întocmită după simularea examenului de Bacalaureat în județul Hunedoara. Iar rezultatele, chiar dacă nu sunt cele finale, le arată absolvenților că au încă lacune. Tot statistica întocmită de Inspectoratul Județean Hunedoara arată că 14 elevi au luat nota 10 la Limba și Literatura Română, procentul celor care au susținut proba fiind de 68,14%.
Un singur elev din Hunedoara a luat 10 la limba maternă, iar alți 14 au obținut nota maximă la proba obligatorie a profilului.
Proba la alegere le-a adus nota maximă la alți 19 tineri abslovenți.
Centralizarea rezultatelor înregistrate la nivel județean, indică un procent de promovabilitate de 39,50%, față de 40,71% – rata de promovare generală la nivel național. Din totalul de 2995 de candidați, au fost prezenți 1891. Au fost declarați promovați 747 de candidați (39,50%). Dintre aceștia:
– 223 au obținut medii între 6 – 6,99;
– 254 au obținut medii între 7 – 7,99;
– 177 au obținut medii între 8 – 8,99;
– 93 au obținut medii între 9 – 9,99.
Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale nu se contestă și nu vor fi făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral.
Toate acestea au în vedere adoptarea măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevilor sau a părinților/tutorilor acestora, notele obținute de elevi la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Diana Mitrache