E ste coadă la ghișeele unde se plătesc impozitele și taxele locale. Cel puțin la Petroșani, oamenii vin de la prima oră și este nevoie de organizare, pentru a putea să fie respectate normele de distanțare. Asta, pentru că mai sunt puține zile până când oamenii pot plăti dările cu 10% mai puțin.

Până la finele acestei luni oamenii pot plăti și să beneficieze și de o reducere, lucru ce a făcut ca, la Petroșani, aproape toată lumea să își achite impozitele. Iar cei care nu au ajuns la ghișee, sunt acum la coaă.
„Vine foarte multă lume acum, în condițiile în care, până la 31 martie, este valabilă acea bonificație de 10% pentru plata impozitelor și taxelor locale. Cred că undeva la 80 % dintre persoanele fizice au plătit. Persoanele juridice vor începe de abia de acum să plătească, prin ordin de plată, ținând că au fost modificări legislative, la sfârșitul anului”, spune Alin Gal, director la Serviciul de Impozite și Taxe Locale Petroșani.
Dar ca să nu stea la cozi, oamenii au plătit de acasă, prin intermediul platformei ghiseu.ro.
„Foarte lume accesează
platforma și facem în fiecare zi transferul bazei de date către platforma de plăți on-line. Noi îi îndrumăm să își genereze
singuri user și parolă, pe pagina de plăți on-line, unde accesează date de acces, după care
introduc CNP, număr de card și, recomndarea este ca titularul cadrului să fie asociat acelui CNP, ca să nu întâmpine greutăți”, a mai precizat Alin Gal.
Impozitele și taxele locale din Petroșani au crescut, pentru că au crescut, așa cum susțin cei de la acest birou, cu sumele fixe, ce au fost majorate cu 3,8%,
aceasta fiind rata inflației.
Diana Mitrache