După centrul de la Școla nr 7 și cel de la Universitatea din Petroșani, DSP deschide la Petroșani un nou centru de vaccinare, de această dată, la Spitalul de Urgență. Aici se poate vaccina oricine și, în cele două noi fluxuri se pot face deja programări.
DSP a anunțat că în Valea Jiului mai deschide un centru de vaccinare la Petroșani, dat fiind numărul mare de infecții în această parte a județului. Este un spațiu la spitalul de urgență ce va fi destinat celor ce vor să se imunizeze și care deja ar putea să se programeze pe platforma ce va fi deschisă.
„O să se deschidă la Spitalul de Urgență din Petroșani încă doup fluxuri noi de vaccinare cu AstraZeneca. În principiu, de miercuri se va deschide și platforma de programare, urmând ca din data de 15 martie să începem și acolo vaccinarea.
Ca și condiție specială, pentru Petroșani, este faptul că acolo se vor putea programa și persoane aflate în categoria a III-a și asta pentru că a crescut mult numărul de cazuri, incindeța fiind ridicată”, spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Aici se pot programa și vaccina oameni care au peste 18 ani, fără limită de vârstă, deci și cei mai bătrâni de 55.
„Am crescut de la o medie de 60 de cazuri pe zi, la 95 de cazuri pe zi, ceea ce este foarte mult. A fost ridicată acea restricție de vârstă între 18 și 55 de ani. Astra Zeneca se poate administra de la 18 ani în sus”, a mai spus Mezei.
În Valea Jiului sunt centre de vaccinare la Petrila și Lupeni, la Petroșani fiind două, unul la Școala nr 7 și unul ce va fi deschis din 15 martie la Spitalul de Urgență. Cel de la Universitatea din Petroșani a fost închis, urmând să fie redeschis doar la rapel.
Diana Mitrache