Sosirea Apocalipsei sau a sfârsitului lumii prevãzut de calendarul mayas, aztec, toltec, olemec sau care o mai fi el, i-a determinat si pe artistii plastici din Valea Jiului sã ia atitudine.

Mai exact, în 21 decembrie, cu începere de la ora 13, (o orã fatidicã pentru “unii” dintre actualii coabitanti ai planetei numite Terra) acestia au decis sã se întâlneascã pentru ultima oarã. În acest an. Întâlnirea finalã va avea un caracter preponderant artistic dar nu va lipsi si factorul “degustativo-culinar”.

“Sfârsitul lumii, în data de 21 decembrie, ne macinã si pe noi, artistii plastici. Prin urmare, m-am gândit sã organizãm un eveniment de final, în cadrul cãruia vom efectua un schimb de experientã. Între pictori, sculptori, artisti fotografi, reprezentanti ai presei si ai autoritãtilor locale. Ceea ce pot sã spun este cã un astfel de eveniment este organizat în premierã, nu numai în Valea Jiului, ci în întreaga tarã”, a precizat Robert Hummel, organizatorul manifestãrii de “sfârsit”.

Desi nu crede în finalul prevãzut de unii pentru data de 21 decembrie, organizatorul manifestãrii culturale a precizat cã totusi, va fi vorba despre un sfârsit. Mai exact, cel al anului si al manifestãrilor organizate de cãtre Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani. “Dacã ar fi sã cred în sfârsitul lumii nu as mai proceda astfel. Ne dorim sã marcãm sfârsitul anului artistic care, pentru noi, reprezintã un bun prilej de reîntâlnire, pentru ultima datã, în acest an. În acelasi timp, dorim sã stabilim si programul pentru anul 2013, dacã vom mai trãi pânã atunci”, a mai spus Robert Hummel. Ultima manifestare va reuni artisti plastici, fotografi sau sculptori care au expus lucrãri, de-a lungul anului 2012, la Casa de Culturã a Studentilor.

Mircea Nistor