Toți hidranții sunt verificați la Petroșani, după ce, la incendiul de la magazinul chinezesc unul s-a dovedit că nu funcționa. Au cerut asta și autoritățile din Petroșani, dar o fac și cei de la Apa Serv, care au constatat că, din 222 de hidranți sunt defecți vreo 17.

Pompierii spun că nu au avut probleme atunci când au alimentat, vineri seara, mașinile cu apă, dar au constatat că unul dintre hidranți nu era funcțional.
Autoritățile din Petroșani au remis, la rândul său, un comunicat de presă, în care a cerut să fie verificați toți hidranții, iar Apa Serv a făcut deja un bilanț.
„Din cei 222 de hidranți care sunt în orașul Petroșani, doar 17 sunt defecți. În ziua în care s-a petrecut evenimentul de la magazinul chinezesc, chiar dacă nu am avut nicio sesizare în cadrul dispeceratului, echipele noastre au fost prezente acolo și, odată cu înlăturarea efectelor au oprit parțial apa. La blocul 124, scara 1, alimentarea cu apă a fost afectată. Oamenii din zonă au înțeles și sâmbătă, echipele au revenit și au reluat alimentarea cu apă”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
De altfel, cei de la ape spun că mai grav a fost afectată o rețea de alimentare cu apă a blocului, care se afla chiar în zona unde a izbucnit focul, afară. Doar un singur hidrant a fost defect, dar pompierii s-au alimentat din surse aflate foarte aproape. „A fost o sesizare că unul dintre hidranți, amplasat în zona Carrefour este nefuncțional, dar, în imediata vecinătate, la nici 50 m, e un alt hidrant care a funcționat și acela s-a folosit la stingerea incendiului. Mai era unul la Lidl, altul aproape de Carrefour. Deci, pe o rază de 100 de metri au fost 3 hidranți funcționali”, a explicat, cu
exactitate, Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Hidranții sunt verificați, așa cum spun cei de la Apa Serv o dată la 6 luni și de fiecare dată când pompierii, ori autoritățile locale o cer.
În plus, 15% din rezervele de apă, indiferent de orele de restricții, sunt asigurate în astfel de hidranți, prin construcție.
Diana Mitrache