Momente speciale, pentru copii speciali. În preajma sãrbãtorilor suntem mai buni si mai sensibili. Asta ne-au demonstrat-o si elevii clasei a IX-a A de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani, care le-au dãruit piticilor de la Casa Pollicino un moment special.

Elevii, îmbrãcati frumos le-au oferit un spectacol de colinde copiilor speciali si din putinul lor le-au dãruit si acestora câte un mic cadou. Actiunea a avut rolul de a aduce zâmbete pe fata copiilor si bucurie în sufletele celor diferiti, însã atât de speciali.

”Ne-am gândit ca acum de sãrbãtori sã le oferim copiilor cu probleme un moment special. Le-am cântat colinde si le-am pregãtit câte un pachet cu dulciuri si jucãrii. Fiecare dintre noi a adus de acasã o jucãrie pentru cei mici”, a spus o elevã.

Cei mai impresionati de acest moment au fost piticotii, care desi nu cred în Mos Crãciun, cred în magia sãrbãtorilor de iarnã si se bucurã pentru orice atentie, oricât de micã ar fi ea. Actiunea a fost coordonatã de dirigintele clasei a IX-a A, Constantin Toroapã.

”Sã stiti cã a fost initiativa copiilor din clasã si am avut o anumitã teamã de modul în care se va desfãsura actiunea. Mã bucur mult cã acesti copii cu problemele lor s-au bucurat de un moment de sãrbãtoare, de iarnã. Mã bucur mult cã am putut sã le oferim din putinul nostru o sperantã si mici jucãrii de care ei sã se poatã bucura din partea noastrã. Le multumesc copiilor acestia minunati din clasã care au încercat dupã puterile lor sã realizeze un mic spectacol. Suntem în aceastã perioadã a sãrbãtorilor de iarnã si doresc ca ei sã petreacã clipe frumoase împreunã cu familiilor lor si acestor copii minunati le doresc tot binele din lume pentru cã într-adevãr ei meritã si astfel de momente”, a precizat Constantin Toroapã, dirigintele clasei a IX-a A de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani.

Pentru acesti copii speciali, totul din jurul lor înseamnã bucurie, înseamnã o nouã descoperire sau o reusitã.

”Ei se bucurã de un colind si de absolut tot ce înseamnã sãrbãtorile de iarnã. Chiar si de un brãdut împodobit”, spune Margareta Hegedus, kinetoterapeul centrului Pollicino.

Omul cât trãieste învatã si acest lucru ne este confirmat si de copiii cu nevoi speciale de la Casa Pollicino. Oricine stã în preajma lor poate învãta ceva, sau poate descoperi anumite trãiri.

”E un lucru deosebit si mã bucur din tot sufletul cã am acest noroc sã lucrez cu ei. Am învãtat multe de la ei. Am învãtat ce înseamnã o emotie, ce e bucuria. Trãiesc o bucurie extraordinarã alãturi de ei si mã bucur cã îi pot ajuta atât cât îmi este mie în putintã. Eu practic îi recuperez. Fac gimnasticã medicalã cu ei si am satisfactii extraordinare”, a precizat Margareta Hegedus, kinetoterapeul centrului Pollicino.

Prin aceastã actiune elevii clasei a IX-a A de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani condusi de dirigintele lor Constantin Toroapã le-au oferit celor mici un moment special. Le-au dãruit o clipã de magie, în luna cadourilor.

Monika BACIU