Pompierii au stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiului de la magazinul chinezesc din zona de lângă Spitalului de Urgență din Petroșani.
Potrivit primelor date ale cercetării, focul a fost inițiat din afara magazinului și, totul ar fi pornit de la o țigară aprinsă. Cristian Baleia, comandantul Detașamentului de Pompieri Militari de la Petroșani spue că incendiul a intrat în magazin prin acoperiș. „Sursa probabilă de aprindere a fost generată de efectul termic al jarului, care a aprins cartoanele depozitate în containerul ce se afla în laterala magazinului, afară. Cel mai probabil, cineva a aruncat o țigară aprinsă, de sus din bloc, sau de pe drum. În container era o cantitat mare de deșeuri din carton. Flacăra a urcat apoi la asteriala magazinului și a intrat în magazin prin planșeul de lemn al acestuia”, a spus Cristian Baleia.
Incendiul a mistuit toată marfa depozitată în magazin, iar voluntarii de la Crucea Roșie Petroșani au dat o mână de ajutor, după lichidarea focului.
În timpul incendiului, toți locatarii aflați în blocul-turn, care a rămas fără curent electric, alimentarea fiind oprită pe parcursul intervenției, au fost evacuați. Nimeni nu a fost rănit.
Diana Mitrache