Balloo a împlinit 21 de ani, iar la Straja a avut loc, pentru al 20-lea an consecutiv Cupa Ballo. Întrecere a fost destinată celor mai mici schiori, care, într-un număr mai restrâns, l-au și sărbătorit pe urs cu tort de fructe de pădure și miere de albine. Realizatorul emisiunilor de la Pro Tv, Andi Moisescu a afost cel care a înmânat premiile.

Una dintre cele mai așteptate zile de peste an este, la Straja, Ziua lui Ballo. Cei care
îl îngrijesc îi organizează ziua în luna februarie, imediat după ce iese din hibernare, cu tort din fructe, pe care ursul îl mănâncă foarte repede. La fel a fost și în acest an, iar copiii veniți în tabere s-au întrecut la schi.
„Ballo împlinește 21 de ani și noi îl sărbătorim, ca de obicei. Vom respecta regulile de
pandemie, cu mai puțini copii la bârlog, dar bineînțeles, cu tort din fructe de pădure și miere
de albine. Copiii așteptă și
concursul, pentru că sunt invitați de la cei de 3 ani, până la cei de 15 ani, pe categorii de vârstă. Vor fi premiați toți participanții și noi spunem să vină vreo 100 de concurenți”, a spus, înainte de concurs, Emil Părău, organizatorul competiției.
Pârtiile sunt perfecte, iar la Straja, autoritățile locale spun că nu doar cei mici au avut parte de întreceri, ci și cei mai experimentați schiori. „Sunt la Straja foarte mulți copii, dar avem și o competiție pentru cei care se dau cu placa, pe pârtia canal, în partea de sus a stațiunii. E o zi plină pentru toți concurenții. Vor fi foarte multe premii și oameni care vin să vadă că avem o stațiune de nivel înalt ”, a adăugat și
Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Realizatorul emisiunii Apropo TV și, totodată juratul de la Românii au talent, a
petrecut ultimele week-end-uri la Straja și în Parâng, iar sâmbătă a fost între copiii care s-au întrecut la Cupa Ballo.
Straja a fost la înălțime și la propriu și la figurat, iar mii de oameni au venit să schieze aici și în acest week-end.
Diana Mitrache