Joi dimineață, la Petroșani, s-a deschis un nou centru de vaccinare, de această dată, destinat profesorilor și cadrelor auxiliare. Unitatea se află în sediul Bibliotecii Universității din Petroșani, iar primii angajați din învățământ s-au vaccinat la prima oră.
În sala de conferințe a Bibliotecii universitare a fost amenajat un loc cu toate dotările necesare, dar și cu circuitele corecte. Prima zi de vaccinare a profesorilor a fost miercuri, la Deva, iar cei din Valea Jiului primesc vaccinul de la Astra Zeneca.
„Am dorit să facem un centru de vaccinare și aici. Avem toată deschiderea din partea celor de la universitate. Totul este în regulă, am adus vaccinul. Miercuri am început veccinarea cadrelor la IȘJ Hunedoara, totul  decurge normal și sper să nu fie probleme. Am început cu Pfizer la IȘJ, la Deva și, la  Universitatea din Petroșani începem cu Astra Zeneca. Urmează apoi ca, după ce vaccinăm persoanele care se încadrează în grupa de vârstă care se pot vaccina cu Astra Zeneca, să trecem cu Pfizer și aici ”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara, prezent la momentul în care s-a deschis centrul de vaccinare la Petroșani.
Primii vaccinați au fost cei de la Universitatea din Petroșani, care s-au programat din timp. „Vreau să scăpăm de pandemia aceasta cât mai repede și să ajungem la o viață normală”, a spus Raul, cadru auxiliar la Universitatea din Petroșani, care s-a vaccinat la acest centru.
Mai mult de jumătate dintre angajații universității din Petroșani s-au înscris ca să se vaccineze și la deschiderea centrului a fost prezent și rectorul instituției.
„Am căutat ca, pe cât posibil, cât mai  repede, să răspundem solicitărilor colegilor noștri, cadre didactice și personal auxiliar, de a fi vaccinați. Vom vaccina, la cerere și la o programare pe care o facem noi, și cadre didactice din Valea Jiului, ca să nu se mai deplaseze la Călan sau la Deva”, a spus și prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Peste 68 % din totalul angajaților  de la Universitatea din Petroșani s-au înscris pentru vaccinare, iar profesorii din Hunedoara sunt și ei în proporție de aproximativ 50% de acord să se imunizeze.
Diana Mitrache