25.000 de oameni vaccinați în Hunedoara

Cu o incidență de sub 3 la mie, județul Hunedoara stă bine, așa cum spun inspectorii DSP. S-au vaccinat peste 25.000 de oameni deja și se estimează că, odată ce va veni cantitatea suficientă de doze, vor fi deschise și alte centre de vaccinare, iar numărul oamenilor imunizați va crește.

Miercuri a crescut numărul infectărilor raportate, la 101 noi cazuri, doar într-o zi, însă cei de la DSP spun că nu sunt probleme.  A fost doar pentru că raportările s-au făcut altfel.

„Există o creștere a incidenței, în sensul că de miercuri, se includ și focarele, care, până acum, erau excluse. A fost normal să avem o creștere a incudenței. Nu este alarmantă”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.

Stăm bine, sunt de părere inspectorii de sănătate, care susțin că foarte mulți oameni încă așteaptă să se vaccineze și că până acum, dată fiind frecvența aprovizionărilor, totul a mers bine. „Vaccinarea merge foarte bine, date fiind condițiile de livrare a vaccinului. Noi ne-am fi dorit să vaccinăm mult mai multă lume. Daor că producătorii nu au putut să ne livreze. Avem cam 25.000 de persoane vaccinate, ceea ce este un lucru foarte bun pentru județul nostru. O să continuăm vaccinarea și, din martie, se va regla cu livrare de vaccin și vom deschide și restul centrelor”, a mai spus Sebastian Mezei.

Incidența în județul Hunedoara este acum 2,14, în timp ce joi, la prânz erau raportate 110 noi cazuri de îmbolnăvire.

Diana Mitrache

Advertisements