19 persoane au fost săltate de mascați în urma unor percheziții ce au avut loc în județul nostru. Mascații au confiscat și droguri, telefoane și diverse înscrisuri, precum și bani. Se pare că dealerii își procurau drogurile de pe internet și apoi le vindeau unor tineri, ce le vindeau, la rândul lor, pe străzi.
Mascații au descins în 23 februarie 2021, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a criminalității Organizate Hunedoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Cu acest prilej oamenii legii au efectuat 27 de percheziții domiciliare, în județul Hunedoara, la un grup infracțional organizat, bănuit de trafic de substanțe psihoactive.
Din primele cercetări a rezultat că unele dintre persoanele vizate de anchetă ar fi procurat, prin intermediul internetului, substanțe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi distribuit unor dealeri stradali din municipiile Hunedoara și Deva, acestea fiind ulterior comercializate cu sume cuprinse între 30 și 50 lei/doză sau 150 de lei/gram. În urma celor 27 de percheziții domiciliare, au fost descoperite 3 kilograme de masă vegetală, cântare electronice, doze destinate comercializării,  telefoane, înscrisuri și peste 12.000 de lei. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost conduse, pentru audieri, 19 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Craiova, I.P.J. Alba, I.P.J. Hunedoara, I.J.J. Alba și I.J.J. Hunedoara

Diana Mitrache