Minerii primesc banii astăzi

O rdinele de plată sunt gata încă de ieri, iar angajații de la Complexul Energetic Hunedoara își vor primi banii cu o zi chiar mai repede decât era programat. O spun cei de la AJOFM, care de marți au trimis documentele și care tot week-end-ul trecut au lucrat pentru ca situația să fie gata la timp.

După 6 zile de proteste în Valea Jiului, angajații Complexului Energetic Hunedoara vor primi în 24 februarie 2021, salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a 2-a). Guvernul României, prin Ministerul Muncii și cel al Energiei, a asigurat suma necesară plăților pentru cei 4010 angajați ai C.E.H. Suma totală plătită în această tranșă este de aproximativ 9 milioane lei. Directorul A.J.O.F.M Hunedoara, Georgeta Tomuța, precizează că în ultimele zile angajații agenției au lucrat exclusiv pentru pregătirea ordinelor de plată și le-au transmis astăzi Trezoreriei Statului.

Tot ieri, trezoreria a efectuat transferul către băncile comerciale unde au conturile deschise angajații companiei, iar mâine, 24.02.2021, banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar.

„Suntem alături de oamenii din județul Hunedoara și ne facem treaba. În aceste momente (n.r. marți la ora prânzului), vor pleca spre trezorerie toate ordinele de plată reprezentând restul de bani pentru luna ianuarie, acea chenzină a doua, pentru toți cei 4010 angajați, adică suma de aproximativ

9 milioane de lei. Acum sunt duse ordinele la trezorerie, miercuri vor fi în conturile beneficiarilor, mai repede cu o zi față de cât ne-am angajat”, a spus Georgeta Tomuța, șefa AJOFM Hunedoara. Reamintim că, în 17 februarie 2021, în urma întâlnirii cu minerii din Valea Jiului, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a semnat o convenție cu liderii sindicali, prin care se angaja, în calitate de reprezentant al guvernului, că salariile restante, corespunzătoare lunii ianuarie, vor fi plătite până la data de 26 februarie 2021.

În zilele următoare vor fi plătite și bonurile de masă și transportul pe luna ianuarie, care s-au transformat în restanțe salariale.din fondul de garantare.

Diana Mitrache

Advertisements