Fostul primar, Cornel Resmeriță, achitat de Tribunalul Hunedora

Fostul primar din Lupeni, Cornel Resmeriță a fost achitat de Instanta de la Hunedoara. Sentina Tribunalului, care a fost dată azi, arată că alături de Cornel Resmeriță, sunt achitați și Cristian Condoiu, dar și Miron Gărdean. Dosarul a fost disjuns din Gala Bute.

Magistrații Tribunalului Hunedoara au decis azi să îi achite pe inculpații Cornel Resmeriță, Cristian Condoiu și Miron Gărnea, în dosarul în care au fost cercetați pentru abuz în serviciu.
Ildiko Glăman, purtător de cuvânt la Tribunalul Hunedoara spune că cei trei mai au termen de atac în 10 zile de la comunicare.

„Instanța i-a achitat pe inculpatul Cristofor Condoiu pentru infracțiunea de abuz în serviciu, pe Cornel Resmeriță pentru infracțiunea de abuz în serviciu și pe Gărdean Miron Dorel pentru instigare la abuz în serviciu. Totodată, instanța lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă UAT Municipiul Lupeni și de partea civilă Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, continuator al Ministerului Turismului. Se menține măsura sechestrului asuigurqtor instituit prin Ordonanța 50/P/2014, la 1 februarie 2015, a DNA, asupra bununirlor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpatului Condoiu: un autoturism Dacia Logan, o remorcă, o altă remorcă utilitară, dar și un camion. Pentru Cornel Resmeriță sechestrul asigurator este pe un imobil din Lupeni, deținut în coproprietate cu soția, iar Miron Gărdean are sechestru pe 44 de acțiuni deținute în cadrul SC Termogaz Comany, cu o cotă de participare de 44 %. Până la concurența sumei de 2.577.869,11 lei.
Împotriva Hotărârii se poate face apel 10 zile de la comunicare”, a precizat Ildiko Glăman.

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, Alin Condoiu – şeful Compartimentului Achiziţii din Primăria Lupeni şi omul de afaceri Miron Gărdean au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu, într-o cauză disjunsă din Dosarul “Gala Bute”, în care inculpată este şi Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Dosarul a fost instrumentat de DNA, iar procurorii anticorupţie ziceau că primarul Cornel Resmeriţă ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la ministerul condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat.

Diana Mitrache

Advertisements