Protestele minerilor continua. La Lupeni minerii amenință cu greva foamei, la Petrosani, in curtea CEH se aduna minerii de la Livezeni si Lonea

Zece dintre minerii auto-blocați în subteranul minei Lupeni au anuntat ca de astazi intra in greva foamei. Ei se afla, alături de alti aproximativ 70, in subteran in a șasea zi de protest, nemulțumiți ca nu si au primit salariile si celelalte drepturi prevăzute in contractul colectiv de munca.

Potrivit vicepreședintelui sindicatului Muntele, Alin Sin, minerii vor sa intre in greva foamei pana ce revendicările lor vor fi soluționate. Adică, pana isi vor primi banii, dar si celelalte drepturi prevăzute in ccm, respectiv ajutorul de încălzire, tichetele de masa, ori decontul pentru transport, drepturi despre care pretind ca nu le au mai primit de aproape 10 luni. In cursul dimineții si minerii de la Livezeni si Lonea au refuzat sa intre in subteran si s au adunat in curtea CEH.  Asta după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, cand ministrul energiei Virgil Popescu le-a transmis ca, pana la mijlocul acestei saptamani, isi vor primi banii, renunțaseră la protest.

Advertisements