In ultimele zile se fac eforturi constante cu zeci de muncitori, drumari si utilaje pentru deszapezirea drumului si pregatirea statiunii Straja pentru week-endul ce urmeaza. Aici, pe alocuri, stratul de zapada masoara chiar si 2 metri.

Plugurile nu mai contenesc cu lucru, iar muncitorii sunt constienti de faptul ca drumul trebuie sa fie largit pana in week-end. Accesul catre statiune s-a putut face si pana acum fie cu telescaunul, fie cu o masina cu tractiune 4X4, insa doar pe un singur sens de mers.

“Incepand de saptamana trecuta, zi si noapte s-a lucrat la acest drum in asa fel incat week-end-ul trecut sa nu fie complet ratat cu toate ca sus a fost viscol foarte puternic. Cei care au venit, au putut sa urce pana in Straja cu telescaunul sau cu masina. Insa, ca turistii sa fie multumiti, acum se depune o munca pe care putini o observa, iar poate altii te mai si barfesc dupa toata munca asta. Zi si noapte se lucreaza, iar in urma sa vad muntii astia de zapada de cativa metri”, a declarat Emil Parau, investitor in  Statiunea Straja.

De altfel, si ratracurile  pregatesc partiile pentru schiorii care isi anunta prezenta in Straja in week-endul care urmeaza.  Cea mai schiata partie de doua saptamani incoace este cea de sub telescaun, cu o lungime de aproape 3, 5 kilometri, care duce de sus din statiune, pana la telescaun.

“Speram ca in acest week-end vom avea si zapada multa si se va si schia in conditii foarte bune. Partiile sigur vor arata impecabil”, a mai afirmat Parau.

Luiza Andronache