Eforturi si pregatiri in Straja pentru week-endul viitor

In ultimele zile se fac eforturi constante cu zeci de muncitori, drumari si utilaje pentru deszapezirea drumului si pregatirea statiunii Straja pentru week-endul ce urmeaza. Aici, pe alocuri, stratul de zapada masoara chiar si 2 metri.

Plugurile nu mai contenesc cu lucru, iar muncitorii sunt constienti de faptul ca drumul trebuie sa fie largit pana in week-end. Accesul catre statiune s-a putut face si pana acum fie cu telescaunul, fie cu o masina cu tractiune 4X4, insa doar pe un singur sens de mers.

“Incepand de saptamana trecuta, zi si noapte s-a lucrat la acest drum in asa fel incat week-end-ul trecut sa nu fie complet ratat cu toate ca sus a fost viscol foarte puternic. Cei care au venit, au putut sa urce pana in Straja cu telescaunul sau cu masina. Insa, ca turistii sa fie multumiti, acum se depune o munca pe care putini o observa, iar poate altii te mai si barfesc dupa toata munca asta. Zi si noapte se lucreaza, iar in urma sa vad muntii astia de zapada de cativa metri”, a declarat Emil Parau, investitor in  Statiunea Straja.

De altfel, si ratracurile  pregatesc partiile pentru schiorii care isi anunta prezenta in Straja in week-endul care urmeaza.  Cea mai schiata partie de doua saptamani incoace este cea de sub telescaun, cu o lungime de aproape 3, 5 kilometri, care duce de sus din statiune, pana la telescaun.

“Speram ca in acest week-end vom avea si zapada multa si se va si schia in conditii foarte bune. Partiile sigur vor arata impecabil”, a mai afirmat Parau.

Luiza Andronache

One thought on “Eforturi si pregatiri in Straja pentru week-endul viitor

  • 9 februarie 2012 at 10:03
    Permalink

    Laudabile eforturile drumarilor! Ceea ce nemultumeste totusi turistii,- nu exista un punct de returnare a echipamentelor de schi inchiriate la agrement, la baza partiei de sub telescaun, pentru ca turistii sa le poata preda la plecarea acasa, trebuind sa mai urce odata pentru acest lucru.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *