Piromanul din Vulcan, care a incendiat, din razbunare, autoturismul de lux al familiei primarului Gheorghe Ile va petrece urmatorii 4 ani si jumatate dupa gratii.

Aceasta este sentinta pronuntata de Judecatoria Petrosani, care poate fi atacata, însa, cu recurs.

Giany Simulea, tanarul care a recunoscut ca a incendiat autoturismul fiului primarului din Vulcan, Alexandru Ile, pe care anterior încercase sa îl santajeze,  si-a primit pedeapsa. Judectaria Petrosani a dispus condamnarea lui la 4 ani si 6 luni de închisoare pentru distrugere si alte 3 luni pentru santaj. Conform legislatiei romanesti, Simulea urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani si jumatate. De asemenea, acesta a fost obligat de instanta sa achite suma de 210.770 lei cu titlul de despagubiri civile catre Porche Romania. Potrivit dispozitivului sentintei, barbatul mai are de plata 15.000 de lei cu titlul de daune morale, respectiv 11.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat. În plus, magistratii au dispus aplicarea de sechestru asigurator pe autoturismul lui, precum si pe suma de 1.018 lei ridicata în timpul perchezitiei efectuate la domiciliul lui.

Giany Simulea a fost trimis în judecata de procurori pentru doua infractiuni de santaj si pentru distrugere. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai, Simulea a încercat sa obtina de la cei doi, prin amenintari, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, dupa ce a vazut ca nu poate lua bani de al ei, a incendiat masina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73. 420 de euro, aflata în parcare.

Carmen Cosman