Aproximativ 70 de angajați de la Mintia au ieșit în curtea termocentralei și au oprit lucrul, joi dimineață, din același motiv ca și minerii blocați în Valea Jiului. Ei își cer banii, dar spun și că termocentrala se va închide în noaptea de joi spre vineri, că nu au cărbuni.
Energeticienii de la Termocentrala Mintia au protestat câteva ore în curtea unității, până ce la ei a ajuns prefectul județului Hunedoara Petru Călin Marian. Au cerut să  primească salariile, dar și să aibă cărbune.
„Avem la 70 de angajați în curte. Oamenii sunt îngrijorați de faptul că nu s-au dat salariile. Informațiile venite dinspre conducere sunt ambigue. Ba li se spune că vor primi banii prin AJOFM, și c ei stabilesc data salariilor, ba li se spune de la Prefectură, că li se dau până în 26, iar presa scrie că Ordonanța care reglementa plata se reîntoarce în Guvern pentru reaprobare”, a spus Cristian Iștoc, lider de sindicat la Termocentrala Mintia.
Energeticienii spun că nu au cărbune și că, dacă nu primesc, termocentrala se oprește. Minerii din Valea Jiului protestat, iar producția de huilă, care și așa era problematică, a fost mult diminuată din acest motiv.
„Există posibilitatea să se oprească. Dacă nu trimitem cărbune și așa se va întâmpla, s-ar putea să se oprească termocentrala”, a precizat Cristian Roșu, administrator special la CEH. Dacă termocentrala se oprește, școlile, grădinițele, spitalul din Deva nu vor avea căldură în acest week-end. Protestatarii, care au întrerupt lucrul la prima oră a dimineții, au fost covinși să reia lucrul, după vizita prefectului de Hunedoara, la Mintia, însă, oamenii așteaptă, ca și minerii, să primească salariile.Termocentrala Mintia numără aproximativ 700 de angajaţi și face parte din CEH alături de minele Lupeni, Livezeni, Lonea, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.
Diana Mitrache