Conducerea Universității din Petroșani analizează modul în care vor începe cursurile în semestrul al doilea. În primul semestru, cursurile s-au desfășurat online din cauza pandemiei de coronavirus. Acum că rata infecțiilor cu noul coronavirus este în scădere, se fac analize pentru a se stabili dacă este oportun ca studenții să revină în amfiteatre.

”Sigur că și noi, dar și studenții noștri, ne dorim să revenim în amfiteatre, în
laboratoare, în sălile de curs și de practică. În această perioadă, analizăm atent toate scenariile posibile, urmând să luăm, în zilele următoare, și o decizie cu privire la modul în care se va desfășura activitatea academică din semestrul al doilea. Este clar că punem înainte de orice accept pe siguranța sănătății și din acest motiv
trebuie să acționăm cu prudență. Pandemia încă nu este sub control dar se întrevăd tot mai mult șanse de a o învinge. O bună parte din colegi s-au înscris deja pe listele pentru vaccinare și au fost deja programați pentru efectuarea vaccinului. Urmărim însă și ceilalți
indicatori de referință – cazurile zilnice de infectare comunicate de autorități, situația după redeschiderea școlilor din învățământul preuniversitar etc. – discutăm și vedem și măsurile pe care le preconizează colegii din celelalte centre universitare și vom lua o decizie în consecință”, a declarat prof. univ. dr. ing. habil Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.
Din datele de până acum se preconizează că semestrul al doilea va începe în sistem hibrid. Acest lucru înseamnă că o parte din activitățile educaționale se vor derula cu prezența fizică, față în față, a studenților și cadrelor didactice, în Universitate și o parte urmând să se deruleze în continuare în mediul on-line.
Monika BACIU