Ș oferii care traversează Defileul Jiului sunt atenționați de drumari că se lucrează în zona Lainici. Se face parcarea și se schimbă traseul vehiculelor, motiv pentru care șoferii sunt înștiințați că se circulă cu restricții și de viteză.

Potrivit unui comunicat remis de drumari, pe DN 66, în zona Lainici, au început lucrările specifice reamenajării traficului rutier. Șoferilor li se cere atenție sporită, între kilometri 106+220 și 106+965, în zona mănăstirii, unde se execută lucrări de
reamenajare a sectorului de drum și a parcării. Este ultimul tronson care nu a fost amenajat la momentul în care DN 66 a fost reabilitat în Defileul Jiului. Aici parcarea se va muta pe partea cu mănăstirea, pentru a evita eventualele incidente nedorite, iar drumul va trece prin locul în care acum este parcarea. Până acum, această lucrare nu a fost posibilă din cauza întîrzierilor care au fost generate de expropieri și de faptul că acum drumul va trece prin Parcul Național. Pentru construcția parcării, drumarii spun că a fost nevoie de acorduri pentru a se putea trece la realizarea lucrărilor propriu-zise. Asta, pentru că trebuie detonate stâncile din zonă. Ulterior,  parcarea de la Lainici va fi construită în faţa aşezământului monahal şi turiştii sau credincioşii nu vor mai fi nevoiţi să treacă strada şi să se expună accidentelor rutiere. Lucrările din Defileul Jiului au fost executate de o firmă spaniolă, Copisa, iar proiectul s-a ridicat la valoarea de aproximativ 185 de milioane de lei.
Diana Mitrache