L a Petrila, edilii au decis doar să deconteze serviciile de dezinfecție, fără a mai face asta cu firma subcontractată de primărie. Sunt școli care au ales să facă asta cu alte firme acum., iar sănătatea copiilor și a profesorilor este la altitudinea fiecărui director.

Dacă până acum dezinfecția era făcută de primărie, la fiecare final de săptămână, până înainte de trecerea în on-line, imediat după revenirea în bănci, fiecare școală din Petrila se descurcă cum știe. Asta a fost concluzia la care primarul Vasile Jurca a ajuns, după
ce s-a consultat cu specialiștii din primărie.
„A fost asigurată dezinfecția în școli. De data aceasta, contractele s-au făcut prin școli. Până la momentul începerii școlii, a avut primăria contractul, dar, având o discuție cu juriștii și cu cei de la achiziții, am decis să lăsăm școlii să își întocmească ele
contractele și noi să le asigurăm partea financiară. Deja s-au făcut și, în fiecare vineri, după ore, se vor dezinfecta clasele”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Toate școlile trebuie să asigure materiale dezinfectante, să facă dezinfecția claselor și să creeze cadrul potrivit pentru ca elevii și profesorii să nu se infecteze.
În Hunedoara, 105 unități de învățământ încep din caeastă săptămână, în scenariul verde, 125 în scenariul galben, iar 16 școli în scenariul roșu.
Diana Mitrache