Piromanul din Vulcan îsi asteaptã pedeapsa

S-a consumat ultimul termen de judecatã în cazul “piromanului din Vulcan”. Giany Simulea, cel care a incendiat masina familiei primarului Gheorghe Ile din rãzbunare îsi va afla pedeapsa în curând.

Cererea formulatã de apãrãtorii lui Simulea, de recuzare a instantei de judecatã a fost respinsã, iar reprezentantii pãrtilor au luat cuvântul pe fond la termenul de judecatã de marti, de la Judecãtoria Petrosani.

Avocatii celor douã pãrti nu au cãzut de acord nici asupra cuantumului daunelor morale, nici pe valoarea prejudiciului, dar si pe gravitatea faptei, direct proportionalã cu valoarea masinii. Giany Simulea si-a recunoscut vina, dar nu a explicat si de ce a incendiat masina sau l-a santajat pe fiul primarului din Vulcan, Alexandru Ile, ori dacã a avut vreun complice, asa cum se bãnuieste. Instanta de la Petrosani a rãmas în pronuntare în acest caz, în care tânãrul este acuzat de distrugere si santaj.

Giany Simulea a fost trimis în judecatã de procurori pentru douã infractiuni de santaj si pentru distrugere. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai, Simulea a încercat sã obtinã de la cei doi, prin amenintãri, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, dupã ce a vãzut cã nu poate lua bani de al ei, a incendiat masina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73. 420 de euro, aflatã în parcare.

Carmen Cosman

Advertisements