Si e frig si e flãmând

Încã-i noapte pe pãmânt.

Iatã însã cã din cer

Prin ninsoare si prin ger

Lin coboarã la feresti

Albe cete îngeresti…

Biserica cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Parohia Petrila I, este pãstoritã de doi frati, preotii Leon si Octavian Tetileanu. Pr. Leon Tetileanu pare  rigid si exigent, dar în fapt emanã o cãldurã umanã rar întâlnitã, iar pr. Octavian Tetileanu, mereu senin si zâmbitor atrage ca un magnet crediciosii în jurul sãu.

De prin anul 2003, pãrintele Octavian se ocupã de copii si biserica rãsunã de cântãrile lor. De sfintele sãrbãtori, pãrintele antreneazã tinerii în actiuni caritabile, de suflet si credintã. Asa s-a întâmplat cu elevi ai Liceului Teoretic, ai Liceului Industrial, ai scolilor generale. Si cum este vremea colindelor, preotul a adunat vreo 60 de copii si tineri cu care va porni spre prieteni, spre oameni singuri, bolnavi, spre familii nevoiase cãrora sã le aducã urãri de bine…

”Facem acest lucru de mai multi ani. Anul acesta am dorit sã participe si cei de la ”Salvati Copiii”, si copii si tineri din parohie. Sigur nu vor fi cântate colindele ca la carte, dar la Bisericã am 12 tineri, care vor ridica stacheta calitãtii. Sunt vreo 60 de tineri de diferite vârste, si mai mici, si mijlocii, dar si tineri liceeni. Vrem sã aducem bucurie în casele oamenilor, ale prietenilor si în cele ale bolnavilor. Vom colinda si la Casa de Culturã ”Ladislau Schmidt” din Petrila, vineri de la ora 19,00. Nu, nu vom merge la institutii având în vedere cã grupul nostru de colindãtori este mare”- a declarat pr. Octavian Tetileanu.

Vã imaginati 60 de glasuri care vor umple curtea sau scara blocului celor colindatiS!

Ileana Firtulescu