Senatorul Cristian Resmeriță taxează dur atitudinea guvernului de a nu crește pensiile în acest an

P reședintele PNL, Ludovic Orban a anunțat că pensiile a peste 5 milioane de români nu vor crește absolut deloc în acest an, iar punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.
„Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume
compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea
puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Potrivit
liderului PNL, „sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară”.
Senatorul Cristian Resmeriță este de părere că decizia actualei guvernări de a nu majora pensiile în acest an este “ o încălcare gravă a legii”, iar faptul că încă nu avem buget
aprobat arată “ imaginea incompetenței Guvernului PNL”.
“ Încă de la începutul anului, populația României este nevoită să suporte niște decizii ale Guvernului PNL de neînțeles. Dacă ne gândim că deja suntem la jumătatea lunii februarie și nu avem un buget, ne putem face o imagine a incompetenței Guvernului PNL. Faptul că domnul Ludovic Orban, președintele PNL iasă și anunță că pensionarii acestei țări nu vor beneficia de nici o mărire în acest an, reprezintă o încălcare gravă a legii dar dă dovadă și de un tupeu maxim demn de febra galbenă”, declară senatorul Cristian Resmeriță.
De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.
„Rămân valabile voucherele de vacanţă emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. (…) Nu se emit noi vouchere de vacanţă, pentru că sunt vouchere de vacanţă care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a spus Orban.
Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.
Marius Mitrache

Advertisements