Update:  AGRESORUL A FOST ARESTAT ÎN ACEASTĂ SEARĂ PENTRU 30 DE ZILE

Imagini cutremurătoare au fost suprinse de un copil într-un parc din Hunedoara. Un băiețel de 13 ani este prins de gât, ridicat în aer și trântit cu putere de pământ de către unchiul său, totul fiind surprins cu telefonul mobil de un alt copil aflat la locul de joacă unde a avut loc incidentul deosebit de grav.
Minorul a fost internat la Deva, la Secția de Chirurgie Pediatrică și ar putea fi transferat pe Secția de Neurochirurgie, după ce în urma investigațiilor medicale s-a stabilit că a suferit o fractură în zona osului occipital.
”Copilul are o fractură la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seamă, cu pierdere de conştienţă şi cu amnezie retrogradă”, a precizat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron. Băiatul de 13 ani este într-o stare bună și pare a nu avea nevoie de intervenție chirurgicală au apreciat medicii specialiști. În urma agresiunii, copilul a suferit și o amnezie și nu-și mai amintea ce i s-a întâmplat. Incidentul a avut loc duminică după-amiază, într-un spațiu de joacă, iar cei de acolo au filmat. Un bărbat se apropie de copilul, care se pare că ar fi avut o altercație cu fiul lui, îl ridică în aer și îl trântește de pământ. Imaginile au stârnit reacții dure în toate mediile.
„În urma cercetărilor, a fost identificat prezumtivul autor al faptei, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Hunedoara. Acesta a fost condus la sediul Poliției municipiului Hunedoara, pentru audieri, urmând a fi reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe, respectiv, violență în familie”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Direcția de Protecție a Copilului Hunedoara a demarat o anchetă proprie în acest caz.
Minorul a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la spitalul municipal Deva, pentru îngrijiri medicale. Se pare că are fractură occipitală de craniu și, în funcție de starea de sănătate, ar putea să fie transportat la Timișoara.
Polițiștii spun că totul ar fi pornit de la un conflict între copilul său de 7 ani și victimă, iar bărbatul de 29 de ani a reacționat violent. Tocmai de aceea i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe și violență în familie, dar și pentru tulburarea liniștii  și ordinii publice (fapta fiind comisă în loc public). Și copilul său a fost audiat, după ce și acesta ar fi fost lovit de același bărbat.
Diana Mitrache