Turiștii aleg, din nou, să descopere tainele Castelului Corvinilor. Potrivit datelor aferente lunii ianuarie a acestui an, numărul turiștilor care au ajuns la Castelul Corvinilor este mai mare față de cel din aceeași lună a anului 2019.
Astfel, în luna ianuarie a acestui an, Castelul Corvinilor, a avut 5.385 de vizitatori, cu 1.036 mai mulţi decât în ianuarie 2019.
„Mă bucură faptul că avem, în ianuarie 2021, cu peste 1.000 de turişti mai mulţi decât în ianuarie 2019. În condiţiile în care, peste tot în lume, turismul este grav afectat de pandemia COVID 19, aş putea spune că bilanţul Castelului Corvinilor de pe ianuarie, anul acesta, este chiar mai bun decât cel din ianuarie anul trecut. Mai mult, diferenţa de încasări între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, este foarte mică: au fost 186.991 de lei încasaţi în primele 31 de zile ale anului trecut, respectiv 180.633 de lei în perioada similară a acestui an. Se dovedeşte astfel că s-a luat decizia corectă, anul trecut, când entităţile muzeale de la Castel au fost reunificate, astfel încât, în preţul de vizitare a Castelului să fie incluse şi „Casa Breslelor” şi expoziţia permanentă de arheologie din clădirea administrativă situată în curtea exterioară”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.
La Castelul Corvinilor se află în implementare un proiect european de peste 5 milioane de euro.
Cosmin BACIU