Senatorul Cristian Resmeriță din Valea Jiului cere, alături de grupul PSD din Parlament, demisia ministrului Sănătății. Ar fi un gest de onoare, așa cum s-ar întâmpla în orice țară civilizată. Senatorul ne-a vorbit și despre oportunitatea de a dota spitalele, acum în pandemie.
Sunt proteste în București și oamenii cer ca ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu să își depună demisia. A și argumentat motivul pentru care este de părere că un astfel de gest ar repara puțin din ceea ce a  distrus în sufletele oamenilor și ultimul incendiu în care au pierit oameni în spital.
„Problema sănătății este cea mai importantă, în acest moment, în țara noastră. În România ne confruntăm acum cu probleme ale sistemului, care, recunosc și eu, durează de peste 30 de ani sau chiar mai mult. Dar, fiind acest eveniment nefericit de la Institutul Matei Balș, împreună cu mai mulți colegi, dar și cu conducerea PSD, am luat decizia de a mă alătura, în primul rând poporului care protestează în țară. prin care se cere demisia ministrului Sănătății Vlad Voiculescu”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD.
Parlamentarul din Hunedoara recunoaște că în cele câteva săptămâni de când conduce ministrul, Vlad Voiculescu nu putea să facă vreo minune, dar vine cu alte argumente pentru care crede că ministrul ar trebui să plece.
„Eu vreau să vă aduc aminte un episod petrecut acum cu vreo trei luni de zile în urmă, când a avut loc un alt incident la Piatra Neamț. A fost tot un incediu în care mai mulți oameni au pierit. Și, primul care a ieșit să ceară demisia ministrului Tătaru? Ei bine, fix domnul Voiculescu, care acum este ministru. Dar acum vedem că fuge cu nerușinare și cred că trebuie să își asume și să își dea o demisie de onoare. Bineînțeles, trebuie să aibă și onoare. Și, vă spun o părere personală, este mai mult interesat să își păstreze poziția actuală. Nu știu ce interese are, dar, din punctul meu de vedere, moral ar fi să lase locul altuia. Și să ne amintim că, în urmă cu câțiva ani de zile, a avut loc tragicul accident de la Colectiv și atunci chiar primul ministru Victor Ponta și-a dat demisia și eu nu cred că domnul Ponta a avut vreo vină personală acolo. De aceea, cred că cei care conduc anumite ministere, trebuie să își asume atunci când se petrec evenimente ”,a mai spus senatorul.
Cristian Resmeriță mai spune și că poporul acum protestează și că ar fi ideal ca ministrul Sănătății să plece, așa cum i se cere. Dar ne-a vorbit și despre faptul că, acum, spitalele au oportunitatea de a accesa bani, special pentru dotări, chiar dacă nu sunt bani pentru construirea unor noi spotale, deocamdată.
„Pot să își facă un plan de investiții, pot să anunțe ministerul când sunt situații critice. Dar vă spun că acum, mai ales spitalele care sunt pe COVID, au beneficiat de un anumit ajutor din partea Ministerului Sănătății, tocmai pentru că managerii spitalelor și primarii, ori cei din administrațiile publice au făcut proiecte și au aplicat pentru obținerea de fonduri europene, poate chiar cu sprijinul Ministerului Sănătății. Eu vă spun că acum, în general, managerii sunt oameni competenți”, a conchis parlamentarul hunedorean.
Managerii de spitale ar trebui să fie lăsați să își facă treaba, spune Cristian Resmeriță și le sugerează tuturor să aplice pentru proiecte prin care să doteze spitalele. Totuși, demisia ministrului a fost principala problemă discutată, mai ales ca fiind un gest de asumare a problemelor iscate.
Pe de altă parte, prima sesiune parlamentară din noua legislatură aleasă în alegerile din decembrie 2020 a început luni, 1 februarie 2021, iar în calitatea sa de parlamentar din Valea Jiului, senatorul Cristian Resmeriță, secretar al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senatul României,  este decis să se implice în susținerea acestui important sector economic de care încă depind în mare măsură comunitățile din Valea Jiului și din județul Hunedoara.
”PSD este adeptul impulsionării economiei, dar și a sprijinului acordat populației. Noi credem că dezechilibrele economice generate de pandemie pot fi rezolvate prin încurajarea dezvoltării economice și creșterea calității vieții cetățenilor, în timp ce PNL ne propune aceeași soluție falimentară a austerității, prin încheițarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor, o soluție care deja și-a demonstrat eșecul peste tot în lume, inclusiv în România, în perioada Băsescu-Boc”, spune senatorul Cristian Resmeriță.
Diana Mitrache