Sindicaliștii de la Mintia îi cer ajutor ministrului Energiei, iar într-o scrisoare ce i-a fost adresată, aceștia spun că angajații de la Complexul Energetic Hunedoara sunt nedreptățiți. Nu au primit salariile întregi, în timp ce o serie de angajați, cărora sindicaliștii le spun „pile”, au primit salarii mai mari. Conducerea CEH nu a vrut să comenteze situația.
Într-o scrisoare adresată ministrului Energiei, sindicaliștii spun că la CEH, unii angajați au beneficiat de adaorsuri salariale încă din luna martie a anului trecut, în timp ce angajații de rând nu primesc nici salariile întregi. Mai mult, unii s-au trezit chiar datori. Și pentru asta, îi cer ministrului să dispună un control la CEH. „Am ajuns într-o situație destul de gravă din punct de vedere financiar. Se fac rețineri pe ștatul de plată pentru rate la bănci, la CAR și nu se virează. Adică se rețin de la oameni banii pentru popririle lor sau pilonul III de pensie, ori CAR, dar nu virează către beneficiar, iar salariații rămân datori”, a spus Cristian Iștoc, lider sindical.

Și asta nu este tot, pentru că sindicaliștii spun că oamenilor li s-au impozitat venituri pe care nu le-au primit încă. „Avem și ajutorul de încălzire, dar a fost deja impozitat. Ori, când impozitezi drepturi neacordate, deja vorbim despre altceva și situația nu mai poate să continue. Vrem să implicăm și Prefectura și am cerut să fie convocată Comisia de Dialog Social. Dacă nu suntem ajutați, se impune urgent luarea a unei decizii de divizare sau închidere a CEH”, a mai spus Iștoc.
Sindicaliștii de la Mintia spun că situația este valabilă nu doar la energeticieni, ci și  la mineri și i-au cerut ministrului energiei să urgenteze adoptarea unui act normativ care să cuprindă măsuri de protecție socială, în cazul falimentului Complexului Energetic Hunedoara.
Cristian Roșu, administratorul special al CEH nu a vrut să comenteze situația financiară a CEH, dar a spus că e în drum spre București, pentru a avea o întâlnire cu ministrul Energiei.
Diana Mitrache