”Ideea ne-a fost „sugerată” de la Bucureşti, pe linie de partid” – Valeriu Butulescu, cel mai longeviv consilier local de la Petroșani. Consiliul local al municipiului Petroșani a retras, la finele săptămânii trecute, titlul de cetățean de onoare al Prințului Paul. Însă, consilierul local Valeriu Butulescu (PNL) dezvăluie, după 9 ani, cum a ajuns de fapt ca Prințul Paul să devină cetățean de onoare al localității.

”Acum 9 ani, când i s-a acordat titlul ce „Cetăţean de Onoare”, Prinţul Paul avea o altă imagine. Fusese de mai multe ori în Valea Jiului. Lucrând la Protocolul Companiei Naţionale a Huilei a trebuit să mă ocup de el (la cererea lui Miron Cozma) la prima vizită (1994), Atunci am intrat cu „Alteţa sa” şi cu „Prinţesa” Lia Trif (a lucrat la Casa Albă?!) în subteran la Petrila Sud! A fost dorinţa lor! Pe-atunci, Paul era folosit la imagine de Ion Iliescu, pentru a-l pune în umbră pe ultimul rege LEGITIM al României (Mihai I), Tot pentru a compromite ideea de monarhie, Ion Iliescu s-a folosit de Dinastia Cioabă şi de Împărăţia lui Iulian!!! Creaţii securiste postdecembriste!”, a scris pe o rețea de socializare Valeriu Butulescu, consilier local PNL Petroșani.
Consilierul local cunoaște îndeaproape situația. Acesta dezvăluie faptul că ordinele au venit de la București, pentru ca Prințul Paul să fie desemnat cetățean de onoare al municipiului Petroșani.
”Ar fi păcat să se creadă că ideea acordării titlului de Cetăţean de Onoare Prinţului Paul aparţine primarului Tiberiu Iacob Ridzi, chiar dacă figurează ca iniţiator! Am puterea să recunosc: ideea ne-a fost „sugerată” de la Bucureşti, pe linie de partid. Ne-a surprins pe toţi şi ne-a amuzat puţin. Dar i-am dat curs. Prinţul mai fusese în Vale. Părea sincer interesat de zonă! Pe-atunci nu se ştia nimic de Ferma Băneasa! Atunci am scris distihul folosit ca motto, dar nu l-am publicat, fireşte! Dar de votat, am votat pentru! Nu numai eu! Tot consiliul! Subliniez. Pe-atunci, prinţul avea altă imagine.Aşadar, acordarea sus-numitului titlu a fost decisă politic, la centru. Pe-atunci, de „prinţ” se folosea la imagine Traian Băsescu,, adversar declarat al Regelui Mihai, mare admirator al „regelui” Cioabă!”, a dezvăluit Valeriu Butulescu.
Retragerea titlului de cetățean de onoare a fost votată în unanimitate de Consiliul Local al
municipiului Petroșani.
Acesta precizează și că Primăria şi Consiliul Local Petroşani au avut deschidere şi respect faţă de ultimul Rege al României, Mihai I, acesta fiind distins cu un titlu similar, încă din 2006, când a vizitat Petroșaniul.
Cosmin BACIU