Pensionarii mineri s-au întâlnit cu prefectul județului

Reprezentanții pensionarilor mineri care au protestat la finele săptămânii trecute, s-au întâlnit cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul Petru Călin Marian a spus că are de gând să îi sprijine și le-a promis că aceasta nu va fi singura întrevedere.
O parte restrânsă din grupul celor ce conduc Liga Pensionarilor Mineri din Valea Jiului s-a întâlnit cu prefectul de Hunedoara la Petroșani. Domnia sa a venit, după ce foștii mineri au ieșit în stradă, ca să le asculte păsurile. Pensionarii i-au explicat că vor să le fie mărite pensiile, că nu li se pare corect că au rămas fără gratuitățile la energia termică și electrică, dar și că au nevoie de sprijin pentru a face față acum, în pandemie, inclusiv pentru a se vaccina.
„Vreau să vedem care sunt doleanțele dumnealor și să încerc să găsesc soluții. Iar dacă pot să îi ajut cu ceva, o fac cu tot dragul, pentru că voi transmite mai departe Guvernului României  ceea ce dânșii doresc”, a spus, la întâlnirea cu pensionarii, Petru Călin Marian, prefectul județului Hunedoara.
Aproximativ 50 de pensionari din Valea Jiului au protestat vinerea trecută, pentru a cere ca legea pensiilor să fie respectată, pensiile să le fie mărite și au cerut demisia Guvernului. Tocmai de aceea, la Petroșani a ajuns acum prefectul județului Hunedoara, care a promis că îi va sprijini.
Diana Mitrache

Advertisements