Imediat ce au sosit noi doze de vaccin în Romînia și în județul Hunedoara urmează să fie deschise alte 3 centre de vaccinare. Este nevoie de ele, pentru că sunt foarte mulți oameni care așteaptă să fie vaccinați, primii vizați fiind profesorii.
Prefectul județului Hunedoara spune că, din luna februarie, vor fi deschise trei centre noi de vaccinare și că acolo se vor programa mai ales cadrele didactice, dat fiind faptul că începe școala și se reiau cursurile în școli.
„Din data de 8 februarie vom mai deschide 3 fluxuri de vaccinare, din care unul să fie special pentru cei din sistemul de învățământ. Pregătim cele trei centre și, din 8 februarie, cu siguranță, se mai pot programa alți oameni. Ca și principiu, o să fie la Orăștie, la Brad și la Călan sau Hațeg, pentru toți profesorii și învățătorii din județ”, a spus Petru Călin Marian, prefectul județului Hunedoara. Ideea unui centru special destinat cadrelor didactice a fost salutată și de Inspectoratul Școlar Județean, dar, doar jumătate dintre profesori ar fi de acord să se vaccineze.
„Este un lucru extraordinar și asta am cerut și noi la DSP. Vine chiar în întâmpinarea doleanțelor noastre și a unei părți din efectivul nostru. Asta, pentru că trebuie să începem școala în siguranță, iar vaccinul micșorează riscul transmisiei infecției”, a precizat și Ilie Pârvan, inspector general școlar IȘJ Hunedoara. Potrivit inspectorului general, pentru început, aproximativ 45% din efectivul din învățământ vrea să se vaccineze.
Diana Mitrache