Spitalul de Urgență din Petroșani achiziționează zeci de mii de mănuși de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus.
Acordul-cadru are ca obiect achizitionarea de produse:materiale sanitare – manusi examinare, cu descrierea si in cantitatile prevazute in caietul de sarcini, necesare pentru protejarea personalului medical impotriva virusului COVID-19. 1 februarie este data limită pentru depunerea ofertelor, iar valoarea contractului este cuprinsă între 21.000 de lei și 630.000 de lei.
Contractul este finanțat din fonduri bugetare.
Spitalul de Urgență din Petroșani beneficiază și de o finanțare nerambursabilă în valoare de 8 milioane de euro, în contextul pandemiei de coronavirus. Suma este alocată în cadrul programului „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”. Potrivit Ghidului solicitantului, în cadrul apelului de proiecte pe fonduri europene nerambursabile a fost vizată dotarea unităților sanitare publice cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID – 19 la nivelul unităților sanitare publice. Pentru acest tip de proiecte, au fost declarați eligibili următorii solicitanți și parteneriatele dintre: spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul COVID-19 conform Anexei II a Ordinul Ministrului Sănătății nr. 533 din 29 martie 2020, cu modificările și completările ulterioare; alte unități sanitare publice cu personalitate juridică în care sunt tratate cazuri de infecție COVID-19; unități sanitare cu personalitate juridică aferente sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională în care sunt tratate cazuri de infecție COVID-19; Ministerul Sănătății / alte autorități publice centrale sau autorități publice locale care au derulat / derulează achiziții în beneficiul unor unități sanitare publice eligibile.
Cosmin BACIU