Mai mulți dascăli au decis să se vaccineze, iar în mediul academic, inclusiv rectorul Universității de la Petroșani a decis că vrea să se imunizeze. Se fac liste, pentru că școala ar putea să înceapă de luna viitoare, după cele 3 scenarii cunoscute, în funcție de indicele de îmbolnăvire.

Rectorul universității din Petroșani, profesorul Sorin Radu a declarat că e gata să se imunizeze și le-a recomandat și colegilor săi să facă asta, pentru că ete o măsură, așa cum spune profesorul universitar, sigură.

„Am primit de la Ministerul Educației Naționale o adresă prin care ni se cere să consultăm toate cadrele didactice și personalul administrativ în vedera vaccinării. Am transmis către administrativ. Am făcut tabele și, mai ales la cadrelele didactice, acestea au confirmat prin e-mail. Și avem și din administrativ și cadrele didactice, doresc. Eu, personal, doresc să mă vaccinez, din mai multe motive. Pentru că nu am avut această boală, dar și în ideea de a fi sigur că nu răspândes. În plus, s-ar putea ca obligațiile profesionale să îmi impună să circul în țară și în străinătate și vaccinul este o garanție în plus că mă imunizez”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității Petroșani.
Și dacă la profesorii universitari lucrurile sunt stabilite, nici profesorii din învățământul gimnazial nu sunt mai prejos. Și aici se fac liste, dar cei mai mulți au înțeles că ar fi bine să se imunizeze.

„Majoritatea colegilor și-a exprimat dorința de a se vaccina cât mai rapid. Urmează și ceilalți, mai timizi, mai nehotărâți, să aștepte vaccinul. Mulți dintre cei care nu au zis că se vaccinează așteaptă un aviz de la medicii de familie, pentru că suferă de anumite boli, care ar putea să nu le permită vaccinarea”, a spus și Vasile Pop, director Școala nr 7. Școala ar putea să înceapă din 8 februarie, iar elevii ar putea să revină în bănci. Și studenții ar urma să ajungă în amfiteatre, unii dintre ei pentru prima dată în viața lor. Așa că vaccinarea ar fi o garanție că măcar nu mai pot răspândi virusul.

Diana Mitrache