Culoarul Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, va fi modernizat din fonduri europene. Proiectul are o valoare de 35,16 milioane de euro, acesta fiind considerat unul dintre proiectele de anvergură din Regiunea Vest.

CJ Hunedoara a scos la licitație contractul pentru Servicii de dirigenție de șantier pentru Proiectul: ,,Modernizare Culoar Trafic Mureş Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN 7 (Ilia)”.

907.367 lei este valoarea contractului de servicii de dirigenție de șantier.

Proiectul vizează modernizarea Culoarului de Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din cinci drumuri județene (DJ 706A, DJ 761, DJ 107A, DJ 705, DJ 705H) situate pe traseul DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Șoimuș – Brănișca – DN 7 (Ilia).

În cadrul proiectului vor fi modernizați peste 65 de km de drumuri care asigură legătura indirectă cu rețeaua Trans-Europeană de transport (TEN-T) rutieră și feroviară. Astfel, orașele Geoagiu și Simeria, precum și comunele Brănișca, Hărău, Ilia, Rapoltu Mare și Șoimuș, cu așezările aparținătoare vor fi mai ușor accesibile. Acest lucru va contribui la dezvoltarea economică și turistică a zonelor deservite de acest culoar. Scopul proiectului este acela de a aduce sectoarele de drum la parametri corespunzători din punct de vedere tehnic, refacerea sistemului rutier pentru trafic de perspectivă și crearea condițiilor de circulație în siguranță și confort. Implementarea acestui proiect mai presupune și modernizarea a opt poduri, montarea de parapeți metalici pentru protecție, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeți pietonali și montarea a peste 2.000 de indicatoare rutiere.

Cosmin BACIU