Luni dimineață, la Petroșani s-a înregistrat cea mai scăzută temperatuă din această iarnă. Meteorologii spun, însă, că nu este un record și că, de miercuri, vremea ve deveni mai prietenoasă, fără să depășească limitele obișnuite.

Suntem sub efectul unui vortex polar, ceea ce înseamnă că, nici măcar ziua, temperaturile nu vor fi pozitive. Luni diminață chiar s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă, dar nu a fost înregistrat nicun record. Meteorologii spun că ne încadrăm cumva în limitele acestei perioade și că gerul Bobotezei a venit doar puțin mai târziu. „Suntem sub influența unui vortex polar. Temperaturile au scăzut mai mult, cea mai mică temperatură fiind înregistrată luni, 18 ianuarie, respectiv minus 13,8 C. Temperaturile acestea scăzute vor dura până prin 20 ianuarie, după care temperaturile vor reveni la normalul perioadei. Deși, pot spune că acestea nu sunt cele mai mici pe care noi le-am avut în această perioadă a anului. Este puțin mai rece, dar noi aici am avut și minus 23 sau minus 25 C , în lunile ianuarie și, pentru că nu am avut ger de Bobotează, avem acum”, a spus Daniela Suciu, meteorolog Stația de la Petroșani Nici marți nu scăpăm de frig și dimineață va fi ger cam peste tot. Prin vest, nord și centru se mai adună norii și o sa ningă, dar în rest atmosfera va fi însorită.
Miercuri temperaturile încep să crească, o să avem soare și vreme bună în jumătatea sudică și fulguieli trecătoare prin nord. Dimineața, în depresiuni apare ceața, iar maximele ajung până la 6 grade.
Joi vremea devine caldă pentru luna ianuarie, dimineața mai sunt posibile precipitații slabe mixte în nord-vest, iar la munte spre seară se va depune polei.
Diana Mitrache