Primăvara speranței

E diția cu numărul 64 a diviziei ”C” (liga a III-a) a adus la startul competiției un nou format, cu 100 de echipe, împărțite în zece serii. Aici se regăsesc numeroase nume istorice ale fotbalului românesc, unele chiar foste campioane (Steaua, Dinamo, Oțelul Galați, Dacia Unirea Brăila, ACS Poli Timișoara, Minaur Baia Mare, Steagul Roșu Brașov, etc.), care au dat un interes aparte campionatului seriei respective.

Cum se promovează în liga a II-a?
Primele două clasate din fiecare serie vor disputa un baraj în dublă manșă, respectiv în seria a 7-a (unde este Jiul Petroșani), locul 1 din seria 7 cu locul 2 din seria a 8-a și locul 2 din seria a 7-a cu locul 1 din seria a 8-a. Dacă ar fi să facem o simulare a clasamentelor la zi am avea Viitorul Șelimbăr, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș – Gaz Metan II Mediaș. Apoi, un alt baraj, învingătoarele acestor jocuri se vor duela între ele, tur-retur în final rezultând cele cinci câștigătoare la nivel național care vor promova în liga a II-a ăentru campionatul 2020-2022.
Ultimele două clasate din fiecare din cele zece serii vor retrograda, împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament. Barajele de promovare se vor disputa: runda 1, tur-retur, 8 și 15 mai 2021; runda 2, tur-retur 22 și 29 mai 2021.
Atenție, Jiul!
Jiul Petroșani a încheiat prima parte a campionatului în curs pe locul 8 în seria a 7-a mai bine clasată ca punctaj fiind Șomcuța Mare (seria a 10-a), Rapid II București (seria a 4-a), AS Odorheiu Secuiesc (seria a 5-a) și CS Hunedoara (seria a 9-a), deci, suntem cam pe la ”mijlocul sârmei”. Cea mai slab cotată echipă de pe locul 8 este Gloria Lunca Cernei din seria a 8-a, cu numa: 7 puncte.
Bogdan Matei și ceilalți
În seria a 7-a a ligii a III-a nu se poate spune că s-a detașat vreun jucător în ceea ce privește marcatorii, dar iată că în fruntea golgeterilor, într-un grup de trei jucători se află și jiulistul Bogdan Matei.
Din cele 172 de goluri marcate, scorul este de 107-63 pentru gazde (62,2%), media fiind de trei goluri pe meci.
În seria a 7-a au înscris 79 de jucători, cei mai mulți de la Flacăra Horezu, 14, aici incluzând și autogolul lui Băcilă de la FC Hermannstadt II Sibiu.
Golgeteri, liga a III-a
Seria a 7-a
6 goluri: Bg. Matei – Jiul Petroșani; Neacșa – Vit. Șelimbăr; Roncea – Gilortul Tg. Cărbunești.
5 goluri: Ghighilicea – CSM II Deva; Roșu, Curtean – Viit. Șelimbăr; Mihalcea – Min. Costești.
4 goluri: Preda, Cr. Munteanu – Flacăra Horezu; Hăjmășan – Gaz Metan II Mediaș; Bubuioc – Gilortul Tg. Cărbunești.
Jiul, în retur
Seria a 7-a a ligii a III-a și-a disputat toate jocurile turului, plus prima etapă din retur. Jiul Petroșani va lua startul pe 13 martie, având de jucat 8 partide: cu Măgura Cisnădie (depl.), Gaz Metan II Mediaș (acasă), CSM Deva (depl.), Minerul Costești (acasă), Viitorul Dăiești (depl.), Viitorul Șelimbăr (acasă), Gilort Tg. Cărbunești (depl.) și Hermannstadt II Sibiu (acasă). Partidele se vor disputa în intervalul 13 martie – 1 mai 2021, după care vor urma meciurile din barajele de promovare.
Jiul s-a reunit ieri la stadionul ”Petre Libardi” urmând ca zilele acestea să stabilească un program amănunțit pentru pregătirea de iarnă.
Un fost golgeter jiulist antrenor la Flacăra Horezu
Gabriel Mangalagiu, golgeterul Jiului în sezonul 1993-1994 și 1994-1995 după un periplu pe la (fosta) ACS Șirineasa și Viitorul Dăiești, a semnat recent cu partenera de serie a Jiului, ocupanta locului 4 Flacăra Horezu.
La numirea sa, Gabriel Mangalagiu a declarat că dorește o îmbunătățire a lotului, să formeze o echipă tânără și omogenă.

Advertisements