Temperaturile au scăzut simțitor și deja au fost oameni care au cerut sprijin celor de la Apa Serv, după ce nu au mai avut apă, că le-au înghețat apometrele.

Specialiștii ne spun că avem grijă de aparatele de înregistrare și au precizat că nu su foat probleme deloc în stațiile de tratare sau pe rețelele de aducțiune.
Am avut temperaturi de aproape minus 14C și o parte dintre abonații Apa Serv au avut probleme și, dacă unii s-au descurcat, cel puțin 3 intervenții au avut nevoie de specialiștii de la ape. „Suntem sub cod de temperaturi scăzute. Taote stațiile de tratare au funcționat normal. Până în momentul de față, am avut doar 3 reclamații, la Petroșani, la Vulcan și la Lupeni, defecțiuni care au și fost remediate. Era vorba despre îngheț la nivel de apometru individual, nicidecum la cel de branșament, dar vreau să menționez că, de vinerea trecută avem oameni la captări, sau pe rețeaua de aducțiune, ca să preîntâmpinăm înghețul apometrelor și a rețelelor principale”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv.
Reprezentanții Apa Serv spun că apometrele trebuie învelite în materiale care să nu permită înghețul, că fiecare abonat ar trebui să se îngrijească de branșamente și că ușile blocurilor ar trebui închise, ca frigul să nu blocheze alimentarea cu apă.
Sunt sfaturi pe care responsabilii de la Apa Serv le dau în fiecare iarn, iar echipele de intervenție sunt gata săă intervină, dacă va fi necesar.
Diana Mitrache