Responsabilii din Vulcan se cãznesc de duminicã sã îndepãrteze zãpada din oras. Si încã nu au reusit. Asta, desi zeci de oameni, ajutati si de utilaje au iesit în stradã.

Asta au fãcut pânã joi, dar troienele sunt încã de netrecut. Munti de zãpadã stau pe marginea drumului si traficul se desfãsoarã extrem de greu

Responsabilii din primãrie spun, însã, cã a nins prea mult si cã nu se asteptau. „De sâmbãtã seara, de când a început sã cadã prima ninsoare, am avut peste 100 de oameni scosi de la Pregoterm, plus cei de la ajutorul social. Am avut si utilaje, am luat si în chirie, cã am vãzut cã nu fãceam fatã.Nimeni nu se astepta sã vinã atât de multã zãpadã dintr-odatã”, spune Cristian Merisanu, viceprimarul din Vulcan.

Mai mult, Merisanu a declarat cã atâta timp cât nu  au fost scoli închise, totul s-a desfãsurat normal. „Eu zic cã ne-am descurcat bine, cu mici exceptii care au mai fost. Se circulãîn conditii de iarnã,dar nu am avut scoli închise, iar alimentarea la centrele alimentare s-a desfãsurat corespunzãtor, dar se circulã în conditii de iarnã”, a mai precizat Merisanu.

Muntii de zãpadã încurcã greu circulatia si pe trotuare sunt doar mici poteci. Traficul rutier se desfãsoarã cu dificultate si navetistii stau minute bune sã astepte un mijloc de tranport.

Diana Mitrache