Dupã ce a reusit sã obtinã fondurile pentru continuarea lucrãrilor în statiunea Parâng, deputatul din Colegiul de Est va încerca la fel si pentru Petrila. Aici se vorbeste de ani de zile de crearea unei statiuni pe muntele Dobraia.

Dupã Petrosani, urmeazã si Petrila. Deputatul Monica Iacob Ridzi afirmã cã în perioada urmãtoare îsi va îndrepta atentia si spre proiectul care viseazã constructia unei statiuni montane la Petrila, în zona Dobraia, mai exact. “Una din prioritãtile mele va fi si aceea de a încerca sã demarãm lucrãrile pentru statiunea Dobraia din Petrila. Asa cum am declarat întotdeauna, este important ca în toatã Valea Jiului sã dezvoltãm turismul, nu doar în Straja, Vulcan, Parâng, ci si în Dobraia. De altfel, va trebui sã finalizãm drumul Petrosani – Voineasa si mai avem putin de lucru si la drumul Uricani – Herculane. Toate aceste lucrãri, fie pentru dezvoltarea infrastructurii, fie pentru dezvoltarea turismului, iar Dobraia trebuie sã fie o prioritate, sunt cele care ne ajutã sã dezvoltãm Valea Jiului”, ne-a declarat Monica Iacob Ridzi, deputat PPDD Colegiul Est Valea Jiului.

Cele mai lungi pârtii de Europa si un peisaj de vis. Acestea sunt douã din cele mai bune argumente pentru care  edilii de la Petrila vor atât de mult constructia statiunii Dobraia. Acest proiect sfideazã criza, desi situatia economicã a orasului este una dificilã. În statiunea care ar urma sã fie construitã în estul Vãii Jiului se ajunge pe traseul Cheile Tãii – Lunca Florii.  O parte a proiectului integrat vizeazã si constructia unui drum care sã treacã Muntii Sureanu si care ar ajunge direct în judetul Alba. Doar constructia drumului ar costa, însã,  la o primã estimare, peste  70 de miliarde de lei vechi, iar proiectul general atinge sume fabuloase pentru criza pe care o traversãm în ultimi ani.

Luiza Andronache