INSEMEX Petroșani a trebuit să se adreseze instanțelor de judecată pentru a-și recupera anumite sume de bani pe care trebuia să le încaseze de la diferite societăți cu care a avut relații contractuale.

În cele mai multe dintre cazuri, mai exact în dosarele finalizate de pe rolul instanțelor de judecată, INSEMEX a avut câștig de cauză. S-a ajuns până la executarea silită a firmelor cu care INSEMEX a avut relații contractuale, iar instanța a admis solicitările celor de la institutul de cercetare. Mai mult decât atât, în unele cazuri, INSEMEX a obținut tot pe cale judecătorească și plata dobânzilor.
În mare parte, datoriile sunt achitate in urma notificarilor trimise la expirarea termenului de plata stabilit in contract, astfel neajungându-se la un proces în instanță, de aici și numărul redus de procese privind recuperarea sumelor restante.
Activitatea INSEMEX Petroșani se desfășoară în două incinte în care suprafața amenajată pentru cercetări în cele 4 pavilioane este de circa 6.000 mp,iar volumul instalațiilor de încercare compuse din tunele și galerii experimentale depășește 1.000 mc
Cosmin BACIU